Coachpraktijk Helmar
"Als je iemand behandelt zoals hij is, dan zal hij blijven zoals hij is.
Als je iemand behandelt alsof hij was wat hij zou kunnen zijn, dan wordt hij zoals hij zou kunnen zijn."   Wolfgang Goethe

Recensies

Graag toon ik hier een aantal recensies van coachees die ik heb mogen begeleiden.

Martijn, regiomanager (loopbaancoaching) "In een periode van 5 maanden heb ik met Helmar een coachingstraject doorlopen. De flexibiliteit, rust en ruimte in dit traject heeft het voor mij werkbaar gemaakt (naast mijn werk en thuissituatie) hier actief mee bezig te zijn. Op basis van een duidelijke formulering van de ‘hulpvraag’, zijn reflectie op zaken en coaching op gedrag, waarden en kwaliteiten door Helmar
heb ik voor mezelf concrete stappen kunnen zetten naar een gestructureerde, toepasbare en voor mij prettige aanpak van uitdagingen die op mijn pad (gaan) komen. Ik raad Helmar zeker aan als coach."


Rob, bancair specialist (loopbaancoaching): "Ik heb het traject met Helmar als zeer plezierig ervaren, hij heeft me geholpen om mijn eigen wensen beter voor de bril te krijgen. Het coachtraject was voor mij belangrijk omdat ik het gevoel had op een dood spoor te zitten. Er zijn heel veel dingen die ik leuk vind, het trechteren daarvan naar competenties is heel waardevol geweest. Voor mij betekende het dat ik me niet sec. op een functietitel moet focussen, maar meer op de competenties die samenhangen met die functie om dan vandaar te bepalen wat ik een mooie nieuwe stap zou vinden om te maken. Door met name op de juiste momenten challenge vraag te stellen, heeft mij ertoe gebracht dieper na te denken over het werkelijke antwoord op de vraag, in plaats van op een te oppervlakkig niveau te blijven steken. Na deze coaching zal het voor mij naar de toekomst ook makkelijker zijn om bij andere vragen (ook buiten loopbaan) even een stap achteruit te zetten en mijzelf ook een challenge vraag te stellen om een betere beslissing of keuze te maken."


Jan-Hein, senior consultant (loopbaancoaching): "Het coachtraject met Helmar heb ik als zeer prettig ervaren. Helmar is een zeer professionele coach met veel geduld en iemand die de juiste vragen op de juiste momenten durft te stellen, dat is wat hem zo goed maakt!


Jeroen, teamlead (teamcoaching): "Met Helmar heb ik de afgelopen 5 jaar intensief samengewerkt. Als coach was hij nauw betrokken bij onze regio. Mede dankzij hem hebben wij de Agile manier van werken binnen de hele regio succesvol geïmplementeerd. Hij heeft de teams door de verschillende fasen van deze transitie gecoacht en ook teamleden, MT-leden en scrummasters 1 op 1. Binnen het Management Team coachte Helmar op onze effectiviteit als team. Hij deed interventies op zowel de ‘harde’ kant (bijv. sturen op resultaat en concrete afspraken) als op de ‘zachtere’ kant (teamdynamiek, samenwerking, patronen, etc.). Helmar toont daarbij lef en schroomt niet een meeting stil te leggen en een observatie te delen en daar feedback op te vragen. Helmar weet zonder oordeel scherpe vragen te stellen die helpen om zaken van meerdere kanten te bekijken. Ook tijdens off-sites (heidagen) faciliteerde Helmar door met verschillende werkvormen en oefeningen het maximale uit onze dagen te halen. Als persoon is Helmar integer, resultaatgericht, empatisch en voorzien van humor."


Barbera, regiolead (teamcoaching / 1 op 1 coaching): "Na een jaar lang intensieve samenwerking met Helmar, kijk ik terug op een leerzame en uitbundige periode. Helmar is een zeer ervaren coach, die mij op creatieve wijze impact heeft laten maken in de nieuwe organisatie. Ook heeft hij geholpen mijn management team nader bij elkaar te brengen en door te laten groeien in teamverband. Voor mij een fijne sparringpartner, kritisch in reflectie en leverde altijd food for thought."


Claudine, teamlead  (teamcoaching): "De afgelopen 4 jaren heb ik als Sectordirecteur regelmatig samen met Helmar als Agile coach mogen werken. Dit zowel binnen mijn eigen team als het management team. Helmar is in staat om complexe zaken simpel te maken, structuur aan te brengen, iedereen deel te laten nemen en scherp te houden. Hij durft hierbij te benoemen wat nodig is en gezegd moet worden.Dit alles op een zeer prettige, enthousiaste en respectvolle manier. Wat mij betreft dus een aanrader om Helmar in te schakelen om een maximaal resultaat te behalen."

Op mijn LinkedIn profiel zijn nog enkele aanbevelingen te vinden. 


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn